Preview Mode Links will not work in preview mode

Afhameren met Wouter de Winther


Mar 5, 2021

Demissionair premier Rutte introduceert in het verkiezingsinterview met De Telegraaf een nationaal herstelplan voor na de coronacrisis. Dat hebben ze slim bedacht bij de VVD, zegt politiek commentator Wouter de Winther in de podcast Afhameren. In deze nieuwe aflevering vertelt De Winther hoe de VVD-lijsttrekker uit zijn rol viel tijdens een gesprek over de toeslagenaffaire.

De eerste verkiezingsdebatten zitten erop en volgens De Winther zijn er al wat voorlopige winnaars en verliezers aan te wijzen. Zo presteert D66-leider Sigrid Kaag boven verwachting, terwijl CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra in een lift naar beneden zit.

Wat opvalt deze campagne zijn de confrontaties tussen politici en boze kiezers in verschillende tv-programma’s. Het levert spectaculaire televisie op, maar het heeft ook een andere kant, benadrukt De Winther. „De ruimte van nuance ontbreekt.” Wat ook ontbreekt deze campagne, vervolgt de politiek commentator, zijn de confrontaties tussen politici die electoraal in elkaars vaarwater bivakkeren. „Het zou interessant zijn om PvdA-leider Lilianne Ploumen tegenover Sigrid Kaag te zien.”